13 d’agost 2013

Fruites a la planxa amb gelat de llima

Heu tastat mai fruites a la brasa o a la planxa ? ☺ 


De ben segur que el plàtan fregit no us és desconegut, oi? Doncs es tracta del mateix però combinant altres fruites.

La recepta que em va servir d'inspiració és de la revista alemanya "Sweet Dreams" 


Ja us en vaig parlar al fer els núvols de merenga amb compota d'agressó. La publicació és trimestral i està plena de delícies: el nom li escau d'allò més!!! ☺

Bé, el cas és que la recepta que surt a la revista és amb síndria a la brasa i gelat de taronja. Jo no acostumo a tenir taronges a casa a l'estiu ja que les que es poden comprar ara a aquí... són de tot menys gustoses. Per això he decidit passar-me a la llima!! Igualment he utilitzat mel en comptes de glucosa i m'ha semblat bona idea afegir-hi el plàtan. Total que... "qualsevol semblança amb l'original és pura coincidència" ☺☺☺

Val a dir que el gelat, independentment de servir-lo amb la fruita, és INCREÏBLEMENT bo!!!!!!!!!!!!!


Ingredients

Per a quatre persones
  • 1 llima - el suc i la pell ratllada
  • 1 cullerada de mel 
  • 200 g de formatge fresc tipus Quark
  • 200 g de crema agre - receptes bàsiques n.9
  • 1 cullereta de concentrat de vainilla - també podeu utilitzar les llavors d'una beina de vainilla.
  • 75 g de sucre llustre tamisat 
  • 4 tallada de síndria 
  • 2 plàtans 
  • Oli d'oliva suau 
  • Pebre negre 

Procediment

  • Posem el suc, la pell de la llima i la mel dins un cassó i al foc a baixa temperatura. Anem remenant mentre s'escalfa sense deixar que arribi a bullir. Si veiem que s'escalfa massa, retirem el cassó del foc. 
  • En un altre bol barregem el formatge, la crema agre, la vainilla i el sucre llustre.
  • Barregem fins que el sucre s'hagi dissolt i estiguin tots els ingredients ben integrats i ho afegim al xarop de llima (que tindrem fora del foc) sense deixar de remenar. 
  • Tirarem la barreja dins la geladora i la deixarem treballar uns 20 minuts (*)
  • Passat aquest temps ja tindrem la consistència cremosa que ens interessa. Podem utilitzar el gelat de seguida tipus "soft ice" o el posem dins un recipient unes hores al congelador.
(*) Com sempre que parlem de gelats, si no tenim geladora només cal que posem la barreja dins un contenidor i directament al congelador durant unes 3 hores. Barrejarem el gelat cada 30 minuts (almenys 4 vegades).

Muntatge

  • Agafem el plàtan i el tallem per la meitat.
  • Tallem la síndria i la deixem lliure de llavors.
  • Escalfem la planxa o preparem la barbacoa.
  • Pinzellem les fruites amb oli d'oliva i les posem sobre la planxa o les graelles (un parell de minuts per banda)
Un cop tenim les fruites planxades o a la brasa, les col·loquem en el plat de servir, ho acompanyem de les boles de gelat i amanim amb un rajolí d'oli d'oliva suau i pebre negre molt al moment.

I a menjar-ho de seguida perquè és fantàstic i sorprenent! L'oli i el pebre li donen un toc molt especial mentre que la tebior de les fruites recent planxades i el gelat de llima formen un combinat boníssim!!!!!!  TOT i que...

... el plàtan ens ha agradat moltíssim a tots☺


La síndria... la veritat és que un cop planxada bé podria tractar-se de carbassa ☺ A nosaltres no ens ha acabat de convèncer. 


D'aquí a uns dies vindran uns amics a fer una barbacoa i tornaré a fer aquestes postres però sense la síndria. La substituiré per pinya natural que és més carnosa i estic segura que ens agradarà més. Igualment podríem agafar pera, mango, figues... 

Tot és qüestió de gustos així que no dubteu a provar-ho amb les fruites que més us agradin.!! I us diré encara una darrera cosa: malgrat no haver-nos agradat del tot la síndria... no en vam pas deixar gens al plat!!!!!!!!!!!!! ☺☺☺ 


8 comentaris:

  1. Cada vegada idees més originals! A veure si m'animo i el provo de fer que sembla perfecte per aquest temps! Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt bo Montse i sí, és perfecte per aquest temps ☺ Anima't i envia'm una foto que és xulo veure que hi ha qui fa les teves receptes!!
      Petons.

      Elimina
  2. Mare meva! no ho havia sentit mai a la vida però se'm fa la boca aigua!!! Quina passada! Carolina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs apa reineta... a animar-se a fer-ho que aquesta recepta és ben fàcil ☺ i igual que la Montse: m'envies una foto del resultat!!!
      Una SUPER abraçada!!

      Elimina
  3. Quina recepta més original! no he provat mai les fruites a la planxa, però no tenen perquè estar dolentes!! el punt de l'oli i el pebre la fa molt exòtica i el gelat de llima segur que m'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva les hauries de provar!! Són sorprenentment delicioses!! Pràcticament ho pots fer tot a la brasa: peres, figues, pomes, maduixes (sí, maduixes també ☺), meló, coco, pinya, mango, papaya,...

      Una variant al gelat seria submergir-les, un cop cuites, dins un got de xocolata desfeta ummmmmmmmmmmmmmmm El coco fet així és pur vici!!! ☺

      Elimina
  4. M'agrada molt aquest combinació de fruites cuites i gelat!!! I aquesta revista on t'has inspirat pinta genial!!! Ànims per la feinada que se't presenta amb tot plegat!

    ResponElimina
  5. Que original!!!! No ho hagués dit mai i tè un bon aspecte ummmm!!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...